" "

Bekendmakingen digitaal en in de Stienser

Bekendmakingen

Heeft de gemeente aan uw buurman een vergunning verleend voor een dakkapel? Dat kunt u bekijken in de verschillende bekendmakingen. De gemeente publiceert alle wettelijke verplichte mededelingen op www.officiëlebekendmakingen.nl De bekendmakingen kunt u ook nog verkort lezen in de Stienser. Dit huis-aan-huisblad ontvangt u wekelijks. Deze manier van publiceren van bekendmakingen en kennisgevingen is een aanvulling op de bestaande digitale dienstverlening van de gemeente.

Informatie die er toe doet

De bekendmakingen zijn te vinden op de site van officiëlebekendmakingen.nl. Daar kunt u gericht zoeken naar informatie. Ook bestaat de mogelijkheid om u op bekendmakingen te abonneren. U ontvangt dan een melding van de bekendmakingen per e-mail. De informatie op internet is veelal uitgebreider dan in de krant, de linkjes bieden veel extra achtergrondinformatie.

Hoe werkt het?

De bekendmakingen van de gemeente Leeuwarderadeel worden landelijk gepubliceerd:

  • U kunt de bekendmakingen van de afgelopen week op de landelijke website officële bekendmakingen inzien
  • U kunt zoeken naar andere bekendmakingen met de uitgebreide zoekfunctie
  • De bekendmakingen kunt u ook lezen in Stienser.

 

Abonnementen op bekendmakingen

Er zijn twee manieren waarop u zich kunt abonneren op de officiële bekendmakingen:

E-mailservice

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van de bekendmakingen in uw omgeving? Dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice. U ontvangt dan automatisch een e-mail wanneer er meldingen zijn over het door u opgegeven gebied.

U kunt zich hier meerdere keren aanmelden. Dit kan handig zijn voor als u bijvoorbeeld van de verschillende soorten bekendmakingen een groter of kleiner gebied rondom uw huis of bedrijf wilt aangeven. Bijvoorbeeld vergunningen alleen binnen 500 meter van uw woning en bekendmakingen voor het hele dorp.

" "

App voor Android of iOS

Met de Officiële Bekendmakingen-app kunt u dagelijks de gepubliceerde officiële bekendmakingen overzichtelijk raadplegen in de vorm van een digitale krant. Het gaat hierbij om alle publicaties uit de Staatscourant, het Staatsblad, het Tractatenblad, het Gemeenteblad, het Provinciaal Blad en het Waterschapsblad. Ook zijn er verschillende parlementaire documenten beschikbaar. U kunt zelf kiezen welke publicaties u wilt ontvangen. De app voor Android kunt u gratis downloaden in de Play store. Een versie voor Apple kunt u in de Apple Store downloaden.

" "

RSS Feed

Voor het instellen van een RSS Feed gaat u op de website overheid.nl naar bekendmakingen van de gemeente. Dan hoeft u alleen nog de RSS te activeren door te klikken op ‘RSS op zoekopdracht’. U ontvangt dan meldingen van nieuwe bekendmakingen in uw internetbrowser.