Crosstrainer voor optimale conditie

Crosstrainer Virtufit

Het werd tijd dat ik weer eens in beweging zou komen. Na een lange tijd van herstel van een hernia was ik flink uit conditie. De fysiotherapeut vertelde mij volmondig, weer gaan hardlopen moest ik niet gaan doen. Het lichaam krijgt bij hardlopen teveel schokken, en ik zou dan met de hernia zo terug bij af zijn. Om mezelf in conditie te brengen en te houden is de crosstrainer de oplossing. Even weifelde ik, een spinfiets zou ook kunnen, maar met een crosstrainer neem ik nog een beetje de armen mee. Mijn zoektocht naar een goede crosstrainer met een lange levensduur kon beginnen.

Online shops

De meeste keus trof ik aan op de uiterst overzichtelijke site Fitnessapparaat.nl en omdat het erg veel was zag ik dat er gelukkig een top tien is. Mijn keuze ging al snel uit tussen de tien meest populaire crosstrainers. Belangrijk voor mij is dat het duurzaam is, ik heb geen interesse in een crosstrainer die kan gaan kraken of ander hinderlijk geluid kan gaan maken. Gelukkig is dat bij de volledige top tien uitgesloten, stuk voor stuk zijn het apparaten van gerenommeerde merken met alle garanties. Allen hebben ook talloze mogelijkheden, meer als enkel een hartslagmeter en wat standaard programma’s. Hierdoor is variatie met het trainen mogelijk. Nu nog een keuze maken welke. Aangezien ik voor de top tien ga, en de afbeeldingen en omschrijvingen duidelijk zijn, kwam ik daar wel aan uit.

Crosstrainer

Het ging beginnen! De crosstrainer was in huis, en de instructies had ik gelezen. Alles was duidelijk, de helpdesk had ik niet nodig, en de mogelijkheden talloos. De degelijkheid van mijn nieuwe aanwinst was voelbaar dik in orde; dit kan jarenlang mee. Via BlueTooth kan ik zowel met mijn laptop als met mijn smartphone de crosstrainer aansturen. Maar dat kwam later. De eerste focus lag op cardio, ik was immers uit conditie. Soepel ging ik door de programma’s, het scherm was duidelijk leesbaar, alle functies duidelijk in het zicht, het is makkelijk te bedienen. Al snel kwam ik terug in conditie door een voorgeprogrammeerd trainingsprogramma te doorlopen. Het werd tijd voor een stap verder.

App

Leuk is de ‘Iconsole’ applicatie met routes. De conditietraining gaat dan wat meer spelenderwijs. Tijdens het trainen enkel een hartslagmeter of calorieteller bekijken is saai en motiveert niet, maar met zo’n afleiding tijdens het bewegen vliegt de tijd om, terwijl de training doorgaat. Op het duidelijke scherm van de crosstrainer kwam nu een soort van streetview. En zo heb ik allerlei routes afgelegd, velen zijn beklimmingen beroemd door de Tour du France, keuze qua routes zijn er genoeg en zo is het eigenlijk nooit saai. Al zo doende verbeterde mijn conditie nog meer terwijl ik genoot van het prachtige uitzicht. Ongetwijfeld had ik een goede kwaliteit crosstrainer in bezit met veel mogelijkheden. Het is meer als zomaar een apparaat om mijn conditie op peil te houden en om mijn lichaamsgewicht onder controle te houden. Het is een plezier om ermee te trainen. En mocht ik toch ooit voor een spinfiets gaan, ik weet nu dat ik bij Fitnessapparaat.nl moet zijn voor de beste kwaliteit en service.

Geplaatst in: Gezondheid