De beste rijschool voor mensen met faalangst

rijlessen

Ik heb het halen van mijn rijbewijs een hele tijd uitgesteld, omdat ik steeds geen zin had en stiekem ook heel erg bang was dat ik er niets van zou bakken. Toen ik een nieuwe baan kreeg en een rijbewijs vereist bleek te zijn, moest ik er dan toch aan geloven. Ik moest zo snel mogelijk op zoek naar een goede rijschool! Via via kwam ik bij Rijschoolkooiman.nl terecht, want ik hoorde van verschillende mensen al positieve verhalen over deze rijschool. Ik kan beamen dat dit echt een hele fijne rijschool is en mijn instructeur heeft al veel ervaring in het begeleiden van allerlei soorten mensen. Ook als je bijvoorbeeld rijangst of faalangst hebt, dan kun je hier terecht.

Ik ben zeer tevreden over de rijlessen omdat de instructeur goed kijkt naar jouw behoeften. De ene persoon is van nature een betere chauffeur dan de andere, maar iedereen kan uiteindelijk leren autorijden. Het is dus erg belangrijk dat er maatwerk geleverd wordt als je rijles geeft aan zoveel verschillende mensen. Ik bleek bijvoorbeeld ook geen natuurtalent in autorijden te zijn, maar met de juiste begeleiding van mijn instructeur werd ik er wel steeds beter in. Ook groeide mijn zelfvertrouwen met iedere rijles. Als kind had ik veel last van faalangst, maar gelukkig heb ik dankzij de professionele en motiverende insteek van mijn instructeur hier geen last van tijdens de lessen. Bij Rijschool Kooiman kijken ze niet alleen naar wat je (nog) niet kan, maar ook naar wat je wel al kan. Dit vind ik heel mooi, want mensen met faalangst of weinig zelfvertrouwen achter het stuur hebben veel meer baat bij zo’n positieve benadering.

Je kunt bij Rijschool Kooiman kiezen uit verschillende lespakketten. Ik heb na een leuke proefles een lespakket van 19 lessen genomen, maar om me optimaal voor te kunnen bereiden op het praktijkexamen, heb ik daarnaast nog twee losse lessen gehad. Ik vind rijden op de snelweg en inparkeren namelijk nogal spannend, dus daar wilde ik extra in oefenen. Dit was uiteraard helemaal geen probleem, want mijn instructeur wilde er alles aan doen om mij zelfverzekerd het examen te laten halen. Uiteindelijk was ik nog steeds erg zenuwachtig voor het praktijkexamen, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik was namelijk in een keer geslaagd! De examinator zei achteraf dat hij het helemaal niet doorhad dat ik zo ontzettend nerveus was, want ik maakte een kalme indruk en deed alles supergoed op het examen. Deze relaxte houding had ik echt te danken aan mijn instructeur van Rijschool Kooiman, want hij heeft vanaf het begin al het blinde vertrouwen gehad dat het mij zou lukken om goed auto te rijden en dat ik moeiteloos mijn examen zou halen. Ik kan deze rijschool dan ook echt aanraden aan iedereen die bijvoorbeeld faalangst heeft of om een andere reden autorijden heel erg eng vindt!

Geplaatst in: Algemeen