Fantastische loopband met alles erop en eraan!

loopbanden

Ik was al een hele tijd op zoek naar een goede loopband voor in huis, want helaas heb ik door mijn drukke baan maar weinig tijd om buiten de deur te trainen. Bij Fitnessapparaat.nl heb ik daarom een fijne loopband besteld en ik ben hier supertevreden over! Na lang wikken en wegen ben ik voor de VirtuFit Elite TR-500i gegaan, want deze leek alles te hebben wat ik zocht in een loopband!

Ten eerste ben ik enorm blij met deze VirtuFit loopband vanwege het feit dat hij inklapbaar is. De loopband is voorzien van een zogeheten “soft drop-systeem” en dus kun je hem veilig in- en uitklappen. Ik heb zelf niet zoveel ruimte in mijn huis en daarom berg ik de loopband graag op als ik hem niet nodig heb. Door de handige transportwielen kun je de loopband makkelijk in een hoekje plaatsen bijvoorbeeld. Zo bespaar je enorm veel ruimte en kun je tegelijkertijd sporten wanneer het je uitkomt. Soms heb ik ‘s avonds laat na mijn werk nog zin om een half uurtje te sporten, dus dan tover ik mijn kamer in een handomdraai om tot een trainingsstudio.

Verder ben ik ook heel tevreden over de uitgebreide programma’s en trainingsmogelijkheden op de VirtuFit Elite TR-500i loopband. Je kunt namelijk kiezen uit wel dertig programma’s, dus je kunt flink variëren. Zo heb je bijvoorbeeld 24 voorgeprogrammeerde trainingen, drie gebruikersprogramma’s, twee hartslag-gestuurde trainingen en een vetverbrandingsprogramma. Zelf vind ik het ook erg belangrijk dat je verschillende trainingen kunt doen, want dit houdt het sporten tenminste een beetje interessant. Momenteel ben ik bezig met een intervaltraining en een programma om lange afstanden te trainen, want ik wil graag mijn PR verbeteren op de lange afstand. Het handige aan deze loopband is dat de snelheid en hellingshoek automatisch wordt aangepast tijdens de training. Je kunt dit ook handmatig aanpassen, maar als je je echt wilt focussen op de training zelf, dan is het fijn dat de loopband dit allemaal vanzelf regelt. De snelheid van de loopband loopt van 0,8 tot 20 km per uur en de hellingshoek loopt tot 15%, dus je kunt het zo makkelijk of zwaar maken als je zelf wilt!

De VirtuFit Elite TR-500i is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers en het geweldige aan deze loopband is dat hij zelfs bij de zwaardere programma’s bijna geruisloos is. Ook zit er een “Multi Shock Absorption” op om schokken te dempen. Dit alles is natuurlijk erg fijn voor je onderburen of huisgenoten, mocht je in een gehorig huis wonen. Het loopvlak is trouwens ook extra breed (140 bij 51 cm), dus je kunt af en toe een misstap maken, zonder dat je meteen van de loopband afdondert. Daarnaast maken de ergonomische handrails het ook extra comfortabel, want ze bieden een goede ondersteuning voor tijdens het hardlopen. Voor de veiligheid zit er een noodstop op de loopband. Deze noodstop kun je activeren door gebruik te maken van de veiligheidskoord en veiligheidsclip. Als deze losschiet, dan komt de band meteen tot stilstand.

Tenslotte ben ik ook erg blij met de mogelijkheid dat je muziek kunt luisteren en video’s kunt bekijken tijdens het hardlopen. Er zit namelijk een MP3-aansluiting plus ingebouwde speakers op de loopband! Je kunt dus lekker naar je favoriete muziek luisteren terwijl je sport. Video’s bekijk je op je eigen tablet die je in de speciaal daarvoor bestemde houder zet. De loopband zelf is trouwens ook voorzien van een heldere 7 inch kleurenscherm. Je kunt hier onder meer je hartslag, hellingshoek, snelheid, afstand, tijd en aantal verbrande calorieën bijhouden. Het geeft me echt een kick als ik hier kan zien dat ik steeds weer een beetje sneller ben geworden!

Geplaatst in: Gezondheid