Greta Beetstra - van der Werf
Sjoukje Veldman - van der Leest

Trouwambtenaar of BABS

Wilt u ongeveer 4 weken voor de huwelijksvoltrekking contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand? Mochten er zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de 'huwelijksgegevens', bijvoorbeeld getuigen, dan vragen wij u dit zo snel mogelijk door te geven aan de afdeling Publiekszaken, telefoon (058) 257 6628. Wij wensen u alvast een plezierige huwelijksdag toe. Heeft u voorkeur voor een BABS? Dan kunt u dit aan ons doorgeven.

De trouwambtenaren stellen zich aan u voor

Greta Beetstra-Van der Werf

“Al sinds 1978 ben ik als buitengewoon trouwambtenaar in dienst van de gemeente Leeuwarderadeel. Sindsdien heb ik ruim 600 huwelijken voltrokken. Vooraf heb ik contact met het aanstaande bruidspaar. We bespreken dan de wensen en de mogelijkheden van de huwelijksvoltrekking. Het voordeel van dit persoonlijk contact is dat ik meestal heel wat te weten kom van de mensen en dat er daardoor ook een stuk betrokkenheid ontstaat. Daarbij leren we elkaar wat kennen en op grond van die informatie probeer ik een persoonlijke speech te maken. Het mooie van dit werk vind ik dat je mee mag werken aan de feestdag van een bruidspaar”.

Sjoukje Veldman-Van der Leest

“Elke trouwerij of geregistreerd partnerschap is en blijft uniek. Graag wil ik met een persoonlijk verhaal mijn bijdrage leveren aan jullie 'hoogtijdag'. In het Nederlands of in het Frysk”.