Hometrainers zijn ideaal voor een goed getraind lichaam!

hometrainer

Via Fitnessapparaat.nl zijn diverse hometrainers te koop. Het mooie van een hometrainer is dat men al bewegend televisie kijkt. Naast dat het de ideale manier is om af te vallen wordt er tevens aan de conditie gewerkt. Hometrainers zijn te koop in diverse uitvoeringen en varianten. Een hometrainer is een soort fiets met verschillende soorten wiel aandrijvingen, maten en hoogtes. Voor elke woning geschikt en zowel voor beginners als gevorderde fitnessliefhebbers.

Gewicht verliezen met een hometrainer

Een hometrainer is goed voor de conditie en kan bij regelmatig gebruik wel bijdragen aan gewichtsverlies door de trainer op de interval stand te gebruiken. Hierbij wordt getraind met tussenpozen van een zeer hoog tempo die wordt afwisselt met een langzamer tempo. Op een crosstrainer of loopband zal het gewichtverlies in een hogere vaart lopen omdat er daarbij meer spieren worden gebruikt. Indien iemand gevoelig voor blessures is, zal een hometrainer een goed oplossing zijn. Er worden namelijk veel minder gewrichten en spieren belast dan bij hardlopen bijvoorbeeld of andere apparaten. Men kan zelf goede workout’s samenstellen die op een hometrainer kunnen worden beoefend. Veel hometrainers op fitnessapparaat.nl beschikken over een uitgebreid trainingsprogramma. In combinatie met een gezond eetpatroon is afvallen dus zeker mogelijk.

Spiergroepen hometrainer

Men traint op een hometrainer voornamelijk beenspieren, kuit en bilspieren. Deze worden naarmate van regelmatig gebruik sterker. Hierdoor neemt de vetverbranding toe en verbrand iemand dus sneller calorie├źn. De bovenbeenspieren worden het hardst getraind. Door het vele trappen neemt de spiermassa toe. Doordat de spieren moeten herstellen van een intensieve workout gebruiken ze veel energie die bijdragen aan een goede calorieverbranding in ruststand.

Meerdere spiergroepen trainen op een hometrainer

Met de bijzondere Schwinn Airdyne AD8 H.I.I.T Hometrainer worden naast de beenspieren, kuiten en bilspieren ook nog het volledige bovenlichaam getraind. Dit is voor de echte fitnessfanaat die het optimale uit een hometrainer wil halen. Omdat hier ook de buikspieren, rugspieren en triceps van te pas komen helpt deze hometrainer zeer goed bij afvallen.

Belangrijke punten bij aanschaf

Kies een passende hometrainer. Denk hierbij aan de keuze voor het vliegwiel. Het vliegwiel is in verschillende soorten gewichten te verkrijgen. Hoe zwaarder, hoe beter en soepeler. Het trainingscomfort gaat omhoog bij een hometrainer met een zwaarder vliegwiel. Daarnaast kan iemand in het programma de weerstand instellen van het trappen. Een V-snaar zorgt voor afname van geluiden tijdens het trappen. Handig indien iemand een stille hometrainer wenst. Ook is het belangrijk te kijken naar het gewicht van de hometrainer. Indien een hometrainer zwaarder is dan betekend dat ook meer comfort en hoge kwaliteit. Lichtere, kleine hometrainers zijn veel minder comfortabel, zeker als iemand wat zwaarder is zal een keuze voor een massieve hometrainer een aanrader zijn. Handig is het als de trainer wieltjes heeft om hem te kunnen verplaatsen.

Andere belangrijke punten zijn de mate van verstelbaarheid van het zadel en het stuur. De beste houding wordt aangenomen als het zadel op heuphoogte staat want dit voorkomt spierpijn en blessures. Ook een lage instap is handig. Zeker voor mensen die wat minder mobiel zijn en moeite hebben met een hoge instap. Voor langere personen is het ook goed opletten want de meeste hometrainers zijn geschikt voor personen kleiner dan 1,90. De goedkopere hometrainers hebben een weerstand tot meestal 8 niveau’s. De duurdere professionele hometrainers hebben een weerstand oplopend tot wel 32 niveau’s. De mate en hoeveel van gebruik bepaald of je beter kunt gaan voor een eenvoudige of meer geavanceerde variant. Kortom, genoeg keuze!

Geplaatst in: Gezondheid