Rijschool Wildenberg, al 60 jaar meer dan een rijschool

rijschool

Je rijbewijs halen, het is een mooie en broodnodige mijlpaal in een mensenleven. Acht op de tien volwassenen in Nederland hebben het roze pasje in hun bezit: dat zijn ruim elf miljoen Nederlandse chauffeurs. We zijn een mobiel volkje. Al ruim 60 jaar draagt Rijschool Wildenberg daaraan zijn steentje bij. Scooter, auto, motor, rijden met een aanhanger of caravan; bij Wildenberg merk je direct dat de instructeurs specialisten zijn die niet alleen zorgen dat jij je diploma haalt, maar je met zelfvertrouwen de weg op sturen. Een rijinstructeur is meer dan een leraar: hij of zij moet bijdragen aan de verkeersveiligheid door het afleveren van goede, betrouwbare chauffeurs. En deze misschien zelfs helpen zich persoonlijk te ontwikkelen. Dat hebben ze bij Wildenberg heel goed begrepen.

Persoonlijke, inlevende benadering

Wie een kijkje neemt op Rijschoolwildenberg.nl, krijgt meteen zin achter het stuur te kruipen. Er is duidelijk aan van alles gedacht. (Faal)angst bijvoorbeeld: veel mensen lukt het maar niet te slagen voor hun rijexamen omdat hun instructeur geen rekening heeft gehouden met gevoelens van hun pupil. Daar zit je dan, naast de examinator, spontaan gegijzeld door je eigen angsten. Het is wel zo fijn dat er rijscholen zijn die je de tools geven om die angsten te kanaliseren. Een persoonlijke benadering staat hoog in het vaandel bij Wildenberg. Zo zijn er soms meer hobbels die genomen moeten worden. ADHD zou een hindernis kunnen zijn tijdens een opleiding, zeker wanneer het gaat om het besturen van een voertuig. Maar ook met dergelijke eigenschappen die het concentratievermogen in de weg zitten, weten de instructeurs van deze rijschool raad. Eventueel wordt een therapeut ingeschakeld. Dat is nog eens inleven!

Sterker geworden dankzij deze rijschool

Een mooi voorbeeld van het geven van zelfvertrouwen is het verhaal van Eileen, die op de website van Wildenberg vertelt hoe ze bij een andere rijschool niet de persoonlijke benadering had gekregen die ze zo nodig had. Door het geduld, de aandacht en de geruststellende aanpak van de docenten is ze uiteindelijk geslaagd en plaatste ze een lyrische recensie. “Je liet mij ziet dat auto rijden ook leuk kan zijn (…) Daardoor ben ik alleen maar sterker geworden.”

Lost in Translation? Niet bij Wildenberg!

Nederland is multicultureel en niet iedereen is de taal machtig. Veel mensen zien dat als een probleem en slaan dicht; anderen spreken liever van een verrijking in hun ontwikkeling en kennis, wanneer ze niet direct hun vertrouwde communicatiemiddelen kunnen hanteren. De instructeurs van Wildenberg kijken juist geïnteresseerd op wanneer iemand uit pakweg Syrië zich aanmeldt. Dat is positief. Een win-winsituatie eigenlijk: je leert veel over elkaar en elkaars cultuur. Want Wildenberg is dan wel resultaatgericht, het moet wel gezellig zijn, zo’n rijles. Je moet je op je gemak voelen, welke taal je ook spreekt.

Met de tijd mee: Virtual Reality Training

Niet alleen kunnen rijlessen (inclusief theorie) via de website Rijschoolwildenberg.nl bijgehouden worden, ook voorziet deze rijschool in iets dat tot voor kort alleen aan de luchtvaart voorbehouden was. Althans, de virtual reality trainingen, die Wildenberg gratis levert bij het basispakket voor rijbewijs B, zijn enigszins te vergelijken met een vluchtsimulator. Met dit programma kom je terecht in veel voorkomende situaties, maak je meer mee in korte tijd en heb je – bewezen – minder lessen nodig. En dat vanuit je eigen huis, of waar je maar wilt.

Dit alles maakt Rijschool Wildenberg tot een compleet, modern instituut, dat ideaal is voor alle mogelijke leerlingen. Een ideale plek om niet alleen je zo begeerde rijbewijs te halen, maar meer dan dat.
En dat al ruim 60 jaar!

Geplaatst in: Algemeen