Roeitrainer voor professionele roeiers!

roeitrainer

Ik heb een hele fijne roeitrainer gekocht bij Fitnessapparaat.nl en ik ben hier erg tevreden over. Nu kan ik eindelijk ook thuis trainen wanneer ik maar wil. Door mijn drukke schema kan ik namelijk niet altijd naar de sportschool of roeivereniging om te sporten en daar baalde ik altijd van. Een roeitrainer voor thuis komt dan wel mooi uit, want nu kan ik bijvoorbeeld ook ‘s avonds laat na mijn werk nog sporten als ik zou willen. Ik heb voor de Finnlo AQUON PRO PLUS Roeitrainer gekozen, want deze is ondanks zijn vele functionaliteiten ook nog eens inklapbaar. Het scheelt dus enorm veel ruimte in mijn appartement! Met de ge├»ntegreerde transportwielen kan ik hem makkelijk in een hoekje opbergen als ik hem even niet nodig heb.

Deze Finnlo roeitrainer is iets duurder dan de meeste andere trainers die ik heb gezien, maar het is wel een van de beste. Ik heb zelf namelijk een aantal jaar professioneel geroeid, dus ik ben gedegen fitnessapparaten gewend. Daarom was ik nu ook bereid om wat meer geld te investeren in een goede roeitrainer. Bovendien kreeg ik van Fitnessapparaat.nl er ook nog eens gratis montage bij, dus dat is helemaal mooi meegenomen. Nu ik de roeitrainer een aantal weken heb, kan ik je echt vertellen dat het een zeer goede aankoop is geweest. Ik vind het namelijk een geweldig apparaat!

Een van de redenen waarom ik graag deze Finnlo roeitrainer wilde hebben, is vanwege het feit dat je hem kunt gebruiken om verschillende fitnessdoelen te behalen. Zo kun je uiteraard je armspieren en beenspieren trainen, maar ook je buikspieren en rugspieren. Daarnaast kun je deze roeitrainer ook gebruiken als je graag een aantal kilo’s af wilt vallen, een bepaald gewicht wilt behouden of je conditie wilt verbeteren. Eigenlijk heb je dus geen andere fitnessapparaten meer nodig als je deze Finnlo in huis hebt! Je kunt kiezen uit vier gebruikersprogramma’s en vijf snelheidsprogramma’s waarin je tegen de computer racet. De weerstand gaat van 30 watt tot 300 watt, dus zowel beginners als gevorderden kunnen gebruikmaken van deze roeitrainer. Je kunt met deze roeitrainer dus verschillende kanten op en dat was ook iets waar ik naar op zoek was. Ik wil namelijk mijn conditie op peil houden, maar ook de verschillende spiergroepen in mijn lichaam blijven trainen.

Op het LCD-scherm met zwarte backlightverlichting kun je in een oogopslag de tijd, afstand, het aantal watt, RPM, hartslag, het totaal aantal strokes en het calorieverbruik aflezen. Er zit verder een geïntegreerde ontvanger voor draadloze hartslagmeting op deze roeitrainer en met mijn borstband of sporthorloge kan ik dan mijn hartslag in realtime in de gaten houden terwijl ik aan het trainen ben. De roeitrainer zelf is erg comfortabel en je kunt er echt soepel mee roeien. De voetplaten zijn ook draaibaar, dus je kunt ze goed verstellen met de straps. De afstand tussen deze voetplaten is negen centimeter, dus dat komt overeen met een echte roeiboot. De hoogte van de zitting is 50 centimeter, dus het lijkt echt heel realistisch als je aan het trainen bent. De weerstand wordt geregeld via een speciaal systeem op basis van magneten en lucht en deze weerstand kun je zelf instellen via de handgrepen. Alles is dus zeer gebruiksvriendelijk te noemen. Al met al vind ik dat deze Finnlo roeitrainer het geld absoluut dubbel en dwars waard is!

Geplaatst in: Gezondheid