Bekendmakingen

Gaat uw buurman binnenkort verbouwen? Dat kunt u bekijken in de verschillende bekendmakingen. Vanaf 1 januari 2014 publiceert de gemeente alle wettelijke verplichte mededelingen op het GVOP (Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De bekendmakingen kunt u ook nog lezen in (verkorte versie) in De Stienser. Dit huis-aan-huisblad ontvangt u elke week.
Op de website biedt de gemeente steeds meer producten en diensten digitaal aan. Hiermee willen wij betere dienstverlening realiseren tegen lagere kosten. Voor inwoners en ondernemers is het digitale loket een snelle en makkelijke manier om zaken met de gemeente te regelen. De nieuwe manier van publiceren van bekendmakingen en kennisgevingen is hierop een aanvulling.

Informatie die er toe doet

De bekendmakingen zijn te vinden op de website officielebekendmakingen. Daar kunt u ook gericht zoeken naar informatie. Ook bestaat er de mogelijkheid om u op de site te abonneren. U ontvangt dan een melding van de bekendmakingen per e-mail. De informatie op internet is veelal uitgebreider dan in de krant, de linkjes bieden veel extra achtergrondinformatie.

Hoe werkt het?

De bekendmakingen van de gemeente Leeuwarderadeel worden landelijk gepubliceerd:

  • u kunt de bekendmakingen van de afgelopen week op de landelijke website inzien
  • u kunt zoeken naar andere bekendmakingen met de uitgebreide zoekfunctie
  • de bekendmakingen kunt u ook lezen in De Stienser.

Abonnementen

Er zijn twee manieren waarop u zich kunt abonneren op de officiële bekendmakingen:
Emailservice:
U kunt zich voor de e-mailservice abonneren op de bekendmakingen van de gemeente. Hier vindt u in de rechterkolom de optie 'registreren'.

U vult uw mailadres en een persoonlijk wachtwoord in. Dit account moet u activeren door middel van een code die u in uw mail krijgt. Vervolgens kunt u inloggen en uw zoekvraag registreren. U ontvang dan een e-mail met informatie over de nieuwe bekendmaking.

RSS Feed

Voor het instellen van de RSS Feed gaat u ook via de bovenstaande link naar de RSS-feed bekendmakingen bekendmakingen van de gemeente. Dan hoeft u alleen nog de RSS te activeren door te klikken op ‘RSS op zoekopdracht’. U ontvangt dan meldingen van nieuwe bekendmakingen in uw internetbrowser.