Het beroemde Elfstedenbruggetje over de Feinsumer Feart bij Bartlehiem. Ernaast zit een sfeervolle koffie- en theeschenkerij.

Recreatie en toerisme in de gemeente Leeuwarderadeel

De gemeente Leeuwarderadeel kent een weids landschap met prachtige vergezichten en indrukwekkende wolkenluchten. U kunt er heerlijk wandelen  en fietsen en varen.

In 2015 zijn twee nieuwe vaarroutes gerealiseerd. Vanaf de Dokkumer Ee kunnen sloepjes en pramen nu de afslag nemen naar Dekema State of de afslag naar het gezellige winkeldorp Stiens. De pittoreske dorpjes in Leeuwarderadeel liggen op korte afstand van elkaar, maar ze hebben bijna allemaal een enorme middeleeuwse kerk. Alde Leie en Feinsum liggen aan de route van de beroemde ‘Elfstedentocht’ en in Bartlehiem vindt u het wereldberoemde Elfstedenbruggetje (432.94 KB)(Lees voor). Meer informatie over activiteiten en accommodatie vindt u hier.

In 2015 is een uniek project in Stiens afgerond in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Resultaat:  Augmented reality (312.69 KB)(Lees voor) en Land art (608.86 KB)(Lees voor). Dit project is gefinancierd door de gemeente, provincie en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Vrijwilligers van Monumentenzorg, Kultuerried, Documentatiestichting en Martenastate leverden input. Meteen zelf Augmented Reality in Stiens uitproberen op tablet of mobiel? Klik voor de handleiding en het wachtwoord (414.88 KB)(Lees voor). Klik hier voor een filmische impressie van Augmented Reality, gemaakt door NHL-studenten.