Woning kopen in Duitsland

woning duitsland

Wellicht bent u op zoek naar een koophuis in Duitsland, omdat u een nieuwe baan over de grens heeft gevonden. Of misschien is Duitsland wel uw droombestemming en heeft u al langer plannen om hier een huisje te gaan kopen of een bed & breakfast te beginnen. Welke reden u ook heeft, de voordelen om deze stap te maken zijn ruimschoots aanwezig. Daarover leest u meer in dit artikel. En ook over het belang van een goede makelaar.

Als u de huisprijzen vergelijkt in Duitsland met die in Nederland, zal het u meteen al opvallen: het Duitse vastgoed is doorgaans veel goedkoper. Dat komt doordat de grond- en bouwprijzen veel lager liggen Duitsland. Dit is voor veel Nederlanders een belangrijke reden om over de grenzen bij onze oosterburen te gaan kijken. Daarnaast is de belasting in Duitsland ook nog eens beduidend lager, denk ook aan de wegenbelasting. Dit tezamen geeft een groot financieel profijt en meer mogelijkheden. Wie wil er nu niet genieten van een groter huis, een grotere tuin of garage voor minder geld? Behalve het financiële plaatje, kiezen ook veel mensen voor Duitsland vanwege de rust en de natuur. Het land is zoveel groter dan ons kikkerlandje en minder bevolkt. Men vindt er tevens zoveel plaatsen en regio’s met ongerepte groene natuur en meer ruimte. Van de Duitse Waddeneilanden tot en met de Eifel in West-Duitsland vol groene velden, hoogvlakten, bossen en heldere meren; natuurliefhebbers komen hier echt aan hun trekken. Als de keuze voor Duitsland eenmaal is gemaakt, komt de volgende vraag: een gepaste huis of appartement vinden. Daar komt vaak een makelaar bij om de hoek kijken. 

Het belang van een goede makelaar

Het aanbod van huizen in Duitsland is net zo divers als de verschillende landschappen van het land. Waar te beginnen? Het meest makkelijke is om online naar huizen te gaan zoeken. Als u dit al gedaan heeft of gaat doen, zult u al gauw zien dat het een wirwar van websites is. U kunt behalve het gericht zoeken naar woningen, ook zoeken op basis van een Nederlandse makelaar of Duitse makelaar. Een voordeel van een Nederlandse makelaar is dat u beiden de Nederlandse taal spreekt en dat zorgt natuurlijk voor betere communicatie. Zeker belangrijk als het om essentiële zaken gaat zoals een huis, de staat van het pand en eventueel de mogelijk om een hypotheek te nemen. Het vinden van een goede en actieve makelaar is dus ongetwijfeld een gewichtige zaak. Een betrouwbare makelaar gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van woningen in Duitsland is Holland Immocenter, een Nederlandse makelaar die in het Duitse Gronau gevestigd is, net over de grens bij Enschede. Op de website Hollandimmocenter.com treft u een groot aanbod van allerlei koopwoningen aan, denk aan vrijstaande woningen, twee onder één kap woningen, woonboerderijen, bungalows en recreatiewoningen, maar ook verscheidene woningen en flats die u kunt huren. Ook met vragen kunt u goed terecht bij deze actieve makelaar en u kunt online op de website uw maximale Duitse hypotheek berekenen. Tevens kunt u op de hoogte worden gehouden van het actuele aanbod dat past bij uw zoekwensen. En dat is natuurlijk een grote meerwaarde als het op huizenjacht aankomt.

Geplaatst in: Wonen