Woolrich jas tegen de kou

Woolrich jas

Ik heb een geweldige winterjas gekocht bij Pauw.com! Ik was al heel lang op zoek naar een goede winterjas, maar kon de juiste nooit vinden. Na mijn research op internet te hebben gedaan, kwam ik uiteindelijk bij Woolrich terecht. Dit Amerikaanse merk heeft een lange geschiedenis en maakt dus al jarenlang jassen die je zelfs bij de koudste temperaturen aan kunt. Aangezien ik nogal een koukleum ben, leek Woolrich me wel een goed merk om een winterjas van te kopen.

Collectie Woolrich

De collectie Woolrich jassen op Pauw.com sprak me heel erg aan, dus ik vond het maar moeilijk kiezen. Uiteindelijk ben ik voor de Woolrich Luxury Arctic Parka gegaan in een zwarte kleur. Het model van deze jas is namelijk erg tijdloos en dat past goed bij mijn kledingstijl. De parka heeft een minimalistische look en daar houd ik wel van. Andere winterjassen maken je soms nogal dik, maar dat is bij deze Woolrich winterjas gelukkig niet zo. Hij kleedt mooi af, dus je lijkt ook nog eens optisch een stuk slanker. De zwarte kleur speelt hier zeker een rol in! Als je dus elegant voor de dag wil komen, dan moet je deze winterjas absoluut in de kast hebben. Deze zwarte parka kan ik werkelijk met alles combineren. Ik kan de jas bijvoorbeeld naar mijn werk aan, maar ook in mijn vrije tijd. De jas is nooit underdressed of overdressed, maar past altijd bij iedere outfit en bij elke gelegenheid.

Naast het mooie design is de Woolrich Luxury Arctic Parka natuurlijk ook nog eens heel warm. De capuchon is bijvoorbeeld voorzien van lekkere zachte bontkraag, dus dat zorgt voor extra warmte. Deze bontkraag kun je er trouwens af halen en dat doe ik soms ook. Zonder bontkraag lijkt de jas een stuk sportiever en moderner, terwijl de jas met bontkraag juist wat meer glamour uitstraalt. Ik vind het echt een groot pluspunt dat je deze jas dus eigenlijk op meerdere manieren kunt dragen. Die veelzijdigheid maakt de jas echt het geld dubbel en dwars waard! Verder is de jas gemaakt van water- en winddicht materiaal. Bij de rits en de mouwen zitten windbreakers, dus daar komt absoluut geen koude lucht of water naar binnen. Dit betekent dus dat je met deze jas probleemloos door een regenbui of sneeuwstorm kunt fietsen of wandelen, zonder dat je het koud krijgt of nat wordt. De vulling van de jas bestaat uit eendenveren en dons, dus de jas isoleert echt enorm goed. Ik heb de jas bijvoorbeeld gedragen tijdens mijn vakantie naar Noorwegen en ik heb het geen moment koud gehad, terwijl het daar soms wel -15 graden Celsius was! De kwaliteit van deze Woolrich parka is dus echt heel goed. Ik kan deze jas aanraden als je enorm slecht tegen koude temperaturen kan, maar er tegelijkertijd ook netjes uit wil blijven zien. Woolrich is niet heel goedkoop, maar ik heb me laten vertellen dat je echt jaren plezier van de jassen zult hebben. Door het tijdloze en klassieke design kan de jas eigenlijk altijd gedragen worden, zeker als je voor een zwart exemplaar zoals deze kiest!

Geplaatst in: Fashion